Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Animation «An animated EUphoria»

Διοργάνωση διαγωνισμού animation για την Ελευσίνα 2021, σε συνεργασία με το Animasyros.

Πρόκειται για ιδέα και πρόταση που συνέταξε και υπέβαλε η Mentor το 2017 στην Ελευσίνα 2021 / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros. Σκοπός της συνεργασίας των δύο φορέων υπήρξε η δημιουργία του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Animation «An animated EUphoria» με θέμα την απόδοση του μότο που συνοψίζει την ιδέα του καλλιτεχνικού προγράμματος της ΠΠΕ «Μετάβαση στην EUphoria» σε animation.

Στόχο του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2019, αποτέλεσε η προώθηση του κεντρικού μηνύματος της Ελευσίνας 2021 σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και το να δοθεί η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει με απλό και άμεσο τρόπο τον σκοπό και το καλλιτεχνικό όραμα και πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Η καλλιτεχνική ομάδα του Animasyros, χάρη στην πολυετή γνώση και εμπειρία της στην τέχνη του animation, παρείχε την επιμέλεια των τεχνικών και δημιουργικών πτυχών του διαγωνισμού, ενώ οι τρεις καλύτερες ταινίες έλαβαν χρηματικά έπαθλα και προβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019 στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros στην Σύρο.

Έφη Παππά // Transition to EUphoria (1ο βραβείο)
Μπάμπης Αλεξιάδης // Other (2ο βραβείο)
Αλέξανδρος Σιμόπουλος & Josef Kloos // Transition to EUphoria (3ο βραβείο)

Μιλήστε μας για το project σας!

Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο