Ποιοι είμαστε

Στην Mentor βλέπουμε συναρπαστικές ιστορίες παντού.

Ένα ετοιμόρροπο σαπωνοποιείο μετατρέπεται σε κιβωτό ανθρώπινων εμπειριών και ευκαιρία να αναπαραστήσουμε και να αποκαταστήσουμε έναν κόσμο που μοιάζει χαμένος. Τα ανεμοδαρμένα και κακοτράχαλα βουνά είναι η κατοικία των νυμφών και των αρχαίων θεών, ένας ιερός τόπος που μας καλεί να αφηγηθούμε παμπάλαιους μύθους. Το ασήμαντο δρομάκι στην άκρη της πόλης αποτελεί πολύτιμο χάρτη για ένα ταξίδι στις κατακλυσμιαίες προσφυγικές εμπειρίες των προηγούμενων γενεών. Ο νεοκλασικός σιδηροδρομικός σταθμός μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε τη μεταμόρφωση ολόκληρων κοινοτήτων, πόλεων και χωρών. Ένας σωρός από σπασμένες πέτρες και μάρμαρα γίνεται σύμβολο μιας ιδιαίτερης μαγείας που επιβιώνει με πείσμα στο πνεύμα και στις λέξεις των ανθρώπων που παλεύουν να μοιραστούν την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά τους.

Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσουμε τον σύνδεσμο που θα φέρει το κοινό σε επαφή με αυτές τις μοναδικές ιστορίες και να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινότητες να αξιοποιήσουν τον αφάνταστο πολιτιστικό τους πλούτο.

Η Mentor δημιουργήθηκε από μια ομάδα νεαρών επαγγελματιών του χώρου του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής επικοινωνίας με στόχο να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης και αξιοποίησης του άυλου και υλικού πολιτιστικού αποθέματος, καθώς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα βασικά εργαλεία για την επίτευξη αυτού του οράματος είναι οι καινοτόμες εφαρμογές στην πολιτιστική διαχείριση και τη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εταιρεία έχει διακριθεί ως μία από τις πιο καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος/διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας “egg” της Eurobank. Στο portfolio της περιλαμβάνονται μερικοί από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς, ιδρύματα και φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Η Mentor αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενίσχυση των κοινοτήτων που διαθέτουν πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα με τελικό σκοπό να καταστούν αυτάρκεις μέσα από τη σωστή αναγνώριση, διαχείριση και αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Η ομάδα της Mentor αποτελείται από cultural και heritage managers, academic program developers, marketing experts, επικοινωνιολόγους, social media specialists, διερμηνείς, μεταφραστές, web developers και designers, οι οποίοι πλαισιώνονται από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημαϊκών, πολιτιστικών διαχειριστών, καλλιτεχνών, δημιουργών κ.ά. 

Οι μέχρι στιγμής στρατηγικές συνεργασίες της Mentor περιλαμβάνουν την Ελευσίνα 2021 / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Hellenic American University & College, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, τον οργανισμό Heritage Management Organization (HERITΛGE), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, τον Δήμο Ελευσίνας και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), μέσω του επίσημου οδηγού του Δήμου Αθηναίων «This is Athens».

Η ομάδα

Πάνος Γκιόκας

Co-founder & CEO

Ο Πάνος γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2007 και παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Leicester και Heritage Management στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το 2017 έλαβε υποτροφία από τον οργανισμό Hellenic Initiative για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα StartMIT στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (Massachusetts Institute of Technology, MIT). Από το 2008 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing. Ασχολείται ενεργά με την οργάνωση και διαχείριση ΜΚΟ με στόχο την προστασία και την προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Γιάννης Παππάς

Co-founder & COO

Ο Γιάννης σπούδασε Ιταλική Γλώσσα & Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διερμηνεία και Μετάφραση Συνεδρίων (ΑΓΓ/ΓΑΛ>ΕΛ) από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Από το 2014 είναι συνιδρυτής και Chief Operations Officer της Mentor με ειδίκευση στην ψηφιακή επικοινωνία. Είναι Χιώτης και αυτοπροσδιορίζεται ως εσωστρεφής, λάτρης της ορθογραφίας, με πάθος για τα ταξίδια και με τρομερή αλλεργία στην κακοποίηση των ζώων, τον ρατσισμό, τον εκφοβισμό (bullying) και τα στερεότυπα.

Κώστας Βρούβας

Director of Web Operations

Ο Κώστας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Ασχολείται τα τελευταία χρόνια ως Web Developer WordPress ιστοσελίδων (e-commerce και εταιρικές), και web εφαρμογών. Συμμετέχει ενεργά στην κοινότητα του WordPress διοργανώνοντας Meetups και το WordCamp Athens. Έχει αναλάβει projects σχετικά με το cloud infrastructure ειδικά διαμορφωμένο για την πλατφόρμα αυτή, αλλά και projects μεγάλων εταιρειών στο εξωτερικό. Ασχολείται ενεργά με το open source λογισμικό, και είναι επίσης WordPress Core Developer και maintainer του Gatsby.js.

Λεωνίδας Αργυρός

Lecturer/Academic Content Editor

Ο Λεωνίδας είναι διδάκτορας Ναυτιλιακής Ιστορίας και Fellow of the School of Graduate Studies του Πανεπιστημίου Memorial της Νέας Γης στον Καναδά. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Greenwich στη Ναυτιλιακή Ιστορία και είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η ναυτιλιακή ιστορία, ο εθνικισμός, η ιστορία των πόλεων και η ανάπτυξη του σύγχρονου κράτους.

Βιργινία Βασιλάκου

Project Manager

Αν δυο λέξεις χαρακτηρίζουν την Βιργινία είναι η διαφορετικότητα και η πολυπραγμοσύνη. Με την εμπειρία της σε διάφορες βιομηχανίες όπως τον τουρισμό, τη μόδα και το εμπόριο, την επενδυτική τραπεζική, και την επιχειρηματική ανάπτυξη, η Βιργινία έχει περάσει από ποικίλες θέσεις και περιβάλλοντα, έχοντας χτίσει ένα μοναδικά πολύπλευρο προφίλ. Με σπουδές στην Φυσική, στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική και με Μεταπτυχιακό στην Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία από το Lund University, συνδυάζει γνώσεις και εμπειρία ως Project Manager στην ομάδα της Mentor.

Μιλήστε μας για το project σας!

Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.