Ποιοι είμαστε

Στην Mentor βλέπουμε συναρπαστικές ιστορίες παντού.

Ένα ετοιμόρροπο σαπωνοποιείο μετατρέπεται σε κιβωτό ανθρώπινων εμπειριών και ευκαιρία να αναπαραστήσουμε και να αποκαταστήσουμε έναν κόσμο που μοιάζει χαμένος. Τα ανεμοδαρμένα και κακοτράχαλα βουνά είναι η κατοικία των νυμφών και των αρχαίων θεών, ένας ιερός τόπος που μας καλεί να αφηγηθούμε παμπάλαιους μύθους. Το ασήμαντο δρομάκι στην άκρη της πόλης αποτελεί πολύτιμο χάρτη για ένα ταξίδι στις κατακλυσμιαίες προσφυγικές εμπειρίες των προηγούμενων γενεών. Ο νεοκλασικός σιδηροδρομικός σταθμός μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε τη μεταμόρφωση ολόκληρων κοινοτήτων, πόλεων και χωρών. Ένας σωρός από σπασμένες πέτρες και μάρμαρα γίνεται σύμβολο μιας ιδιαίτερης μαγείας που επιβιώνει με πείσμα στο πνεύμα και στις λέξεις των ανθρώπων που παλεύουν να μοιραστούν την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά τους.

Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσουμε τον σύνδεσμο που θα φέρει το κοινό σε επαφή με αυτές τις μοναδικές ιστορίες και να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινότητες να αξιοποιήσουν τον αφάνταστο πολιτιστικό τους πλούτο.

Η Mentor δημιουργήθηκε από μια ομάδα νεαρών επαγγελματιών του χώρου του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής επικοινωνίας με στόχο να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης και αξιοποίησης του άυλου και υλικού πολιτιστικού αποθέματος, καθώς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα βασικά εργαλεία για την επίτευξη αυτού του οράματος είναι οι καινοτόμες εφαρμογές στην πολιτιστική διαχείριση και τη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εταιρεία έχει διακριθεί ως μία από τις πιο καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος/διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας “egg” της Eurobank. Στο portfolio της περιλαμβάνονται μερικοί από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς, ιδρύματα και φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Η Mentor αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενίσχυση των κοινοτήτων που διαθέτουν πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα με τελικό σκοπό να καταστούν αυτάρκεις μέσα από τη σωστή αναγνώριση, διαχείριση και αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Η ομάδα της Mentor αποτελείται από cultural και heritage managers, academic program developers, marketing experts, επικοινωνιολόγους, social media specialists, διερμηνείς, μεταφραστές, web developers και designers, οι οποίοι πλαισιώνονται από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημαϊκών, πολιτιστικών διαχειριστών, καλλιτεχνών, δημιουργών κ.ά. 

Οι μέχρι στιγμής στρατηγικές συνεργασίες της Mentor περιλαμβάνουν την Ελευσίνα 2021 / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Hellenic American University & College, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, τον οργανισμό Heritage Management Organization (HERITΛGE), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, τον Δήμο Ελευσίνας και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), μέσω του επίσημου οδηγού του Δήμου Αθηναίων «This is Athens».

Η ομάδα

Πάνος Γκιόκας

Co-founder & CEO

Γιάννης Παππάς

Co-founder & COO

Βιργινία Βασιλάκου

Project Manager

Λεωνίδας Αργυρός

Lecturer/Academic Content Editor

Μιλήστε μας για το project σας!

Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο